Travian Odgovori

Začnimo pri vašem vprašanju

Iskanje s pomočjo odgovorov

Za pridobitev odgovora, izberite glavno kategorijo in sledite podkategorijam. V kolikor informacije v kategorijah niso bile zadovoljive, se lahko poslužite kontaktnega obrazca na koncu.

Imam vprašanje o…

Pojdimo v detajle:

Uporabi iskalnik

Preferirate iskanje informacij preko spletnih iskalnikov? To lahko storite tudi tu.

Dogodkovna motnja - Event jam

Kaj je dogodkovna motnja?

Ta članek najverjetneje berete, ker ste v igri doživeli dogodkovno motnjo. To se zgodi, ko je v igri odštevanje prikazano kot 0:00:0?. Dogodkovna motnja se pojavi, ko naši strežniki ne morejo dovolj hitro obdelati vseh dogodkov, ki se zgodijo v igri.

To lahko vpliva na vse dogodke, ki se zgodijo pri zaključku odštevanja, na primer gradnja zgradb ali bitke. Pride lahko tudi do počasnega nalaganja strani ali do prekinitev povezljivosti.

Med dogodkovno motnjo se ohrani splošni vrstni red dejanj in se le ta procesirajo eno za drugo z nekaj zamude. Motnja vpliva na vse račune na igralnem svetu.

Kako dolgo traja?

Dogodkovna motnja je ponavadi hitro odpravljena. V nekaterih primerih lahko pride do daljših zastojev. Nenehno spremljamo naše igralne svetove in sprejmemo ukrepe, ki odpravijo te težave. To ni vedno enostavno, še posebej na strežnikih z več aktivnimi igralci.

Kaj lahko storim?

Dogodkovna motnja je težava na strani strežnika in je igralci ne morete odpraviti. Lahko pa storite nekaj, da zmanjšate obremenitev strežnika:   

  • Poskusite se upreti skušnjavi in ne osvežujte strani med dogodkovno motnjo – vsak ponovni poskus nalaganja strani dodatno obremeni strežnik.
  • Počakate lahko z nadaljnimi dejanji v igri, saj se bodo enote ali zgradbe v gradnji še vedno zaustavile na 0:00:0?.
  • Ne prekličite dogodkov, ki so že v teku, npr gradnje zgradb; ne samo, da takšna dejanja dodatno obremenijo strežnik, prav tako izgubite nekaj surovin.
  • Dogodkovne motnje se pojavljajo vedno na polno uro (8:00, 9:00, 10:00)? Možno, da je večje število igralcev nastavilo aktivne trgovske poti. Za trgovske poti si izberite čase, ki niso nastavljeni točno na polno uro, npr. 8:07, 9:23, 10:56, saj bo na takšen način obremenitev na strežnike manjša.

Preverite naše forume, če se stanje sčasoma ne izboljša, saj imamo mogoče za vas nove informacije. V primeru vprašanj ali težav lahko kontaktirate tudi našo podporo.

Zahvaljujemo se vam za upoštevanje naših smernic in za potrpežljivost medtem, ko odpravljamo težave.


Si prejel odgovore na zastavljena vprašanja?

Da   Nevtralno   Ne